دعوا سر «فردو» نیست؛ سر فرد فرد ماست!

خب دیگر! باز هم کاخ سفید آن روی خود را نشان داد تا معلوم شود چرا نباید خوش بین بود به مذاکره با امریکا. من واقعا عذر می خواهم اما از قرار، شیطان بزرگ خصلت سگ دارد. کوتاه بیایی، حمله می کند، محکم باشی، فرار! دقت شود که ما داریم درباره نیت شوم دشمن سخن می گوییم، و الا جز این تصورمان نیست که دست اندرکاران دیپلماسی کشور، بالقوه به چیزی جز منافع ملی نمی اندیشند. در روزهای گذشته طعنه زنان مدام به ما می گفتند؛ «چشم تان را بسته اید و هی می گویید مذاکره با امریکا بی فایده است». اینک نیم نگاهی به اظهارات ۲ روز اخیر کاخ سفید کافی است تا بفهمیم چه کسانی چشم شان باز، و چه کسانی چشم شان بسته است. ما صرفا از سر احساسات انقلابی و روحیات آرمانی، مخالف مذاکره با امریکا نیستیم، بلکه پشت بند ادعای مان، هم استدلال نهفته است و هم سند. استدلال نهفته است، نشان به نشان دلایل مفصل، مجمل و متقنی که سال ها پیش رهبر ما در نفی مذاکره با امریکا بیان فرمودند. من دیروز دگر بار مرور کردم دلایل رهبر را و دیدم که هنوز محکم است و پا بر جا و کاملا به روز. سند ما اما مواضع یکی دو روز گذشته شیطان بزرگ است. جز این، همین که اوباما بعد از مذاکره تلفنی، خوشحال و مسرور نزد خبرنگاران آمد و پرده از این تماس برداشت، نشان می دهد؛ «سود دشمن از مذاکره ولو صوتی، بیش از سود ماست». بگذریم که در اینجا، جمله راهگشای امام همچنان نصب العین است؛ «هر جا دشمن را خندان دیدید، در درستی راه خود شک کنید». الباقی متن را نکته وار به اختصار بیان می کنم.

یک: تا اسرائیل «خط قرمز ایجابی امریکا» و «خط قرمز سلبی ایران» است، بعید می نماید مذاکره میان امریکا و ایران از فرمول «برد – برد» تبعیت کند.

دو: تغییر لحن به نسبت مثبت اوباما در سازمان ملل، تاکتیکی یکی دو روزه بود تا به ازای آن، امتیازاتی از ایران گرفته شود، لیکن بعد، در کاخ سفید، دوباره بر همان پاشنه شرارت بچرخد.

سه: منظور از دادن امتیاز به امریکا، صرف دیدار وزرای خارجه ما و امریکا، و صرف تماس تلفنی روحانی و اوباماست. قطعا این وسط، آنچه صورت نگرفته، «سازش» است، اما امریکا به همین تابوشکنی تلفنی هم ظاهرا راضی است!

چهار: بالطبع همه آنچه در نیویورک از صدر تا ذیل رخ داد، لزوما تابعی از پلتیک «نرمش قهرمانانه» نبود، اما اصل نرمش قهرمانانه (نرمش + قهرمانانه) آنقدر هوشیارانه تنظیم شده که باز هم به جهانیان، حسن نیت، بلکه حقانیت جمهوری اسلامی را نشان دهد، ایضا خباثت نا تمام کاخ سفید را.

لابد می دانیم که در داخل، رسانه های زنجیره ای و در خارج، رسانه های نظام سلطه، سال ها در تقویت این شبهه می کوشیدند؛ «امریکا مایل است از خر شیطان پایین بیاید، ولی این ایران است که دست بالا را گرفته» و شبهه بعد؛ «هزینه غرور بی جای جمهوری اسلامی را مردم ایران دارند می پردازند» و آخرین شبهه؛ «مقصر اصلی یا لااقل فرعی تحریم، ایران است که حاضر نیست برای رفع تحریم بنشیند و بی واسطه با امریکا مذاکره کند.» ما البته از اساس، باطل بودن این شبهات را می دانستیم، اما از آنجا که همه مثل ما فکر نمی کنند و از آنجا که دولت فعلی کم و بیش معتقد است؛ «کلید در سیاست خارجی است و کلید سیاست خارجی در مذاکره با امریکا» و از آنجا که بنای رهبر انقلاب همواره بر تعامل با دولت ها -و البته تنظیم مداوم سیاست های شان با آرمان ها- استوار بوده و از آنجا که آرمان گرایی را باید با واقع گرایی جمع کرد، کاملا درک می کنیم «نرمش قهرمانانه» از کدام جایگاه و برای کدام هدف اتخاذ شده است.

پنج: این روزها دشمن دو هدف مشخص را دنبال می کند. اولا؛ تبدیل «دشمنی با امریکا» از عامل وحدت ملت ایران به مایه اختلاف. ثانیا؛ دعوا راه انداختن میان انقلابی ها و دیپلمات ها.

«نرمش قهرمانانه» اما این هر دو هدف را خنثی می کند. از سویی به کسانی که با هر نیتی، حل مشکلات را در گرو مذاکره بی واسطه با امریکا و احیانا چند تایی امتیاز دادن به دشمن می دانند، ثابت می کند که امریکا مذاکره با ایران را برای حل معضلات فی مابین نمی خواهد، بلکه مذاکره را برای خود مذاکره، بلکه برای ادامه مبارزه با ملت ایران می خواهد. از دیگر سو، به دیپلمات ها، سختی کار نفس گیر اما ماجور و مخلصانه انقلابی بودن را نشان می دهد و به انقلابیون نیز می آموزد که تنگنای کار دیپلمات ها انصافا تا چه حد دشوار و سوء ظن برانگیز است.

شش: «نرمش قهرمانانه» ابتدای پروسه ای نیست که دست آخر به سازش منجر شود. تاکتیکی موقتی است که با رو کردن بیشتر چهره اصلی شیطان بزرگ، آخرین میخ را بر تابوت سازشکاران می زند. آن روز همگان خواهند فهمید «دلال تحریم»، «حلال تحریم» نخواهد بود.

امریکا از جان جمهوری اسلامی چه می خواهد؟! انرژی هسته ای یا جان ملت ایران؟! «فردو» یا فرد فرد این ملت مقاوم؟! اگر جواب دومی است -که قطعا همین است- جان جمهوری اسلامی به جان آحاد مردمش بسته است. آقای اوباما! مردم همه جای دنیا خواهان زندگی در صلح و صفا هستند، اما هیچ فکر کرده ای چرا «مرگ بر امریکا» از دهان شان نمی افتد؟! تا جان کاخ سفید به جان نیمه جان اسرائیل بند است، همین است که هست…

جوان/ ۱۰ مهر ۱۳۹۲

این نوشته در یمین ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

یک دیدگاه

  1. منم گدای فاطمه می‌گوید:

    بسم الله…

  2. ... می‌گوید:

    “تا جان کاخ سفید به جان نیمه جان اسرائیل بند است، همین است که هست…”

    توصیه رهبر انقلاب به مقامات آمریکایی/ اجلاس جنبش عدم تعهد ۹۱

    در اینجا مایلم پندى خیرخواهانه به سیاستمداران آمریکائى که تاکنون همواره به عنوان مدافع و پشتیبان رژیم صهیونیستى در صحنه حاضر شده اند، بدهم: این رژیم تاکنون براى شما دردسرهاى بیشمار داشته است؛ چهره ى شما را در میان ملتهاى منطقه، منفور و شما را در چشم آنان شریک جنایات صهیونیستهاى غاصب معرفى کرده است؛ هزینه هاى مادى و معنوى که در طول سالهاى متمادى از این رهگذر به دولت و ملت آمریکا تحمیل شده است، سرسام آور است؛ و احتمالاً در آینده اگر همین روش ادامه یابد، هزینه هاى شما سنگین تر هم خواهد شد. بیائید به پیشنهاد جمهورى اسلامى درباره ى همه پرسى بیندیشید و با تصمیمى شجاعانه، خود را از گره ناگشودنى کنونى نجات دهید. بى شک مردم منطقه و همه ى آزاداندیشان گیتى از این اقدام استقبال خواهند کرد.

  3. سیداحمد می‌گوید:

    “ما صرفا از سر احساسات انقلابی و روحیات آرمانی، مخالف مذاکره با امریکا نیستیم، بلکه پشت بند ادعای مان، هم استدلال نهفته است و هم سند.”

    دقیقا همین است!
    و مطمئنم آنها که این روزها خود را سرگرم شادی کرده اند و منتقد تفکر ما هستند، در ذهن خودشان دلیل مخالفت ما را می دانند؛ اما خب به نفعشان نیست اقرار به حقیقت!

  4. سیداحمد می‌گوید:

    حرف درست را خیلی خیلی درست و اصولی بیان کردید؛ احسنت به این درایت!

    “تا اسرائیل «خط قرمز ایجابی امریکا» و «خط قرمز سلبی ایران» است، بعید می نماید مذاکره میان امریکا و ایران از فرمول «برد – برد» تبعیت کند.”

    “تا جان کاخ سفید به جان نیمه جان اسرائیل بند است، همین است که هست…”

    مطمئن باشید اوضاع همین است که همین است؛
    همه چیز دیپلماسی و سیاست ورزی نیست!
    دنیا اصل و هدفی دارد که خیلی ها از آن غافلند این روزها.

    اللهم عجل لولیک الفرج…

  5. پسرشهید می‌گوید:

    بسم رب شهدا و صدیقین

  6. سیداحمد می‌گوید:

    این نکته اولی که در بند پنج بیان کردید، خیلی مهم است ها!
    ندیدم این چند روز روی این قضیه کسی تمرکز و روشنگری کند.

    متاسفانه حسابی دارند روی این موضوع کار می کنند!

  7. پسرشهید می‌گوید:

    هر روز برای ما ۱۳ آبان است…

  8. شیدا می‌گوید:

    مرگ بر امریکا!

  9. ناشناس می‌گوید:

    برید بابا……………

  10. م.طاهری می‌گوید:

    این هم جان کلام و دلایل مواضع ما.
    خدا خیرتون بده.

  11. به جای امیر می‌گوید:

    انتقام! (گفت و شنود)

    گفت: مگر دولتمردان محترم موفقیت سفر نیویورک را بی‌نظیر! معرفی نمی‌کردند؟ و مگر اعلام نکرده بودند که برای اولین‌بار موفق به تعامل با آمریکا شده و نظر آمریکایی‌ها درباره ایران را تغییر داده‌اند؟!
    گفتم: همه جا از این موفقیت سخن می‌گفتند.
    گفت: ولی مقامات رسمی آمریکا که نه فقط هنوز بر مطالبات غیرقانونی خود اصرار می‌ورزند، بلکه چند قلم دیگر هم بر آن افزوده‌اند.
    گفتم: البته دیروز برخی از اعضای هیئت اعزامی کشورمان به ادعاهای آمریکا پاسخ داده‌اند.
    گفت: چرا حواسشان را جمع نکردند که آنهمه به آمریکایی‌ها اعتماد نکنند؟ باید همانجا پاسخ می‌دادند تا آنها نرمش هیئت ایرانی را به حساب ضعف ننویسند!
    گفتم: چه عرض کنم؟! شخصی در یکی از شهرها در مقابل ناسزاگویی شخص دیگری سکوت کرده بود ولی هنگامی که به شهر خود بازگشت روی پشت‌بام رفت و رو به آن شهر کرده و داد زد؛ فلان و فلان هم خودت هستی! اهل خانه بهش گفتند خب دیگه کافیه! بیا پائین الان خون راه می‌اندازی!

  12. م.طاهری می‌گوید:

    ۱- “ظریف در واکنش به اظهارات اوباما در یکی از پیام‌هایی که در صفحه اجتماعی خود منتشر کرده، آورده است: رئیس‌جمهور اوباما باید برای ارتقاء اعتماد متقابل، (در مواضع خود) ثبات داشته باشد. حرکات زیگ‌زاگ اعتماد متقابل را تخریب و اعتبار آمریکا را خدشه‌دار می‌کند. تصور رئیس‌جمهور اوباما مبنی بر اینکه ایران به واسطه تهدیدات و تحریم‌های غیرقانونی مذاکره می‌کند، توهین به یک ملت، رفتاری متکبرانه و غلط است.”

    ۲- “ظریف: در مورد سخنان اوباما پس از ملاقات او با نتانیاهو نوشتم و با تندترین لحن مؤدبانه حرف‌ها و جهت‌گیری اوباما را به شدت نقد کردم.”

    حفظ ادب، خصوصاً با در نظر گرفتن این مطلب که دولت راست گویان خیلی به اصول اخلاقی پایبند است، به جای خود؛ این همه تندی و قاطعیت “تندترین لحن مودبانه” وزیر امور خارجه رو چه کار کنیم؟

  13. چشم انتظار می‌گوید:

    داداش حسین؛ ما که به گرد خوندن متن های شما هم نمی رسیم. ای ولا سرعت و دقت…

  14. مریم می‌گوید:

    تا جان کاخ سفید به جان نیمه جان اسرائیل بند است، همین است که هست…

    خیلی ممنون از نوشته عالیتون.

  15. سیداحمد می‌گوید:

    “دعوا سر «فردو» نیست؛ سر فرد فرد ماست!”

    سر انقلاب ما… نظام ما… دین ما…

    بعضی ها این بدیهیات را نمی دانند یا اینکه سعی می کنند خودشان را به نادانی بزنند؟
    مگر شیطان تغییر می کند؟ مگر شیطان قابل اصلاح است؟
    تصور کنید؛
    شیطان مصلحت انسان را بخواهد!

  16. باراک دوراک می‌گوید:

    درست گفتی…

  17. مجنون می‌گوید:

    ممنون از این متن

  18. فاطمه می‌گوید:

    خوشحالم که تعداد تفکرات شما و امثال شما بسیار قلیله!

  19. قطعه 27 می‌گوید:

    هر بار اینجور متن ها رو می خونم یاد حرف داداش حسین میفتم که می گفت:
    امان از تفرقه ی اصولگرایان که چنین دولت راستگویانی رو تحویل ما داد!

  20. mohdan می‌گوید:

    دیشب خواب دیدم!
    روحانی در مصاحبه تلویزیونی گفت:

    “همانطور که امام (ره) گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.”

    خیلی شیرین بود تو این اوضاع… اما سریع از خواب بیدار شدم!

  21. یه افراطی ضد اعتدال می‌گوید:

    خیلی عالی بود و به جا.
    به نظرم بد نیست یک کمی هم من باب منافع ملی و هم از باب مردم سالاری و هم به علت دستور رهبری، به دولت فرصت بدهیم تا سیاست های خود را تا حدودی که آرمان ها را زیر پا نگذارد، اجرایی کند. مطمئناً روشن شدن پلیدی آمریکا و اینکه مشکل اصلی در تقابل بین ایران و آمریکا، سیاست های دولت آمریکاست، ارزش داره به اینکه حالا یه تماس تلفنی هم گرفته شده باشه. (البته می تونست تماس هم نباشه).
    شاید آمریکا یه مدتی از این قضیه به صورت تبلیغاتی استفاده کنه، ولی آخر کار این ایران است که باز هم ذات خراب آمریکا رو ثابت می کنه و دهن منافقان و نادانان رو می بنده و بسیاری از مردم رو متوجه میکنه.

    م. طاهری؛
    انصاف بده. واقعاً ظریف هم در صحبتی که علیه اسراییل و نتانیاهو کرد و هم در تذکر به اوباما، مقتدرانه و انقلابی عمل کرد. همه که نباید مثل محمود صحبت کنن.
    به نظرم نباید پشت دولت و تیم مذاکره کننده رو فعلاً خالی کرد. یه دیپلماتی که پشتوانه همه مردم رو داشته باشه بهتر می تونه از حق مردم با قدرت دفاع کنه. خیانتی که فتنه گران ۸۸ به اعتبار بین المللی دولت قبل زدند رو که فراموش نمی کنیم.

  22. سومی می‌گوید:

    فارغ از بحث دعواهای انتخاباتی، لااقل روشن شد موضع کل کاندیداهای ریاست جمهوری (به غیر از حداد عادل) که به نحوه مذاکرات جلیلی ایراد و بعضا پرخاش داشتند درست بود یا موضع جلیلی؟
    لطفا این بحث رو که باید به کی رای می دادیم رو پیش نکشید.
    فقط منظورم روی موضع جلیلی در خصوص مذاکرات هسته ای است.

  23. یه افراطی ضد اعتدال می‌گوید:

    آقا دولت آمریکا تعطیل شده. حسین آقا برای باراک، کاری سراغ نداری؟

  24. انقلابی می‌گوید:

    سلام؛
    نوشته های شما خیلی جذابه. من همیشه دوست داشتم اینطوری بنویسم.
    خب این هم استعداد می خواهد و هم هنر.
    لطفا تشریف بیاورید و نظر بدهید.

    http://arman-iran.persianblog.ir/post/756/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.