از مجریه تا رمضانیه

سیاست/ ما و قوه مجریه

دیروز قبل افطار، با یکی از دوستان قدیمی که  سردبیر فلان سایت اصول گراست، نیم ساعتی گپ زدیم. انتقاد کردم که چرا در سایت شان خدمات دولت را آن طور که باید و شاید منعکس نمی کنند. جواب داد: ما داریم جریان انحرافی را می زنیم. گفتم: چه ربطی دارد؟! مگر نمی شود، هم به نقد “کارگزاران ۲” پرداخت و هم به خدمات قوه مجریه اشاره کرد؟! دوباره جواب داد: تو که خودت می دانی! سایت ما، هم با سران فتنه و خواص بی بصیرت، مشکل دارد و هم با جریان انحرافی، و حتی این جریان را شعبه ای از همان فتنه های ۷۸ و ۸۸ می داند، اما اینکه چرا بعضا از کنار خدمات دولت، بی تفاوت می گذریم، دروغ نگفته باشم، ریشه در نوعی محافظه کاری دارد. ما ترس مان از این است که پس فردا فلانی و بهمانی در کوران ابتلائات، نتوانند امتحان خوبی پس بدهند. به این دوست گفتم: چو فردا شود، فکر فردا کنیم، ولی این که گفتی، اصلا دلیل نمی شود که در حق خدمت رسانی قوه مجریه ظلم کنیم. رفیق ما به اینجای بحث که رسید، گفت: ما از این بیم داریم که روز مبادا، دفاع ما از اقدامات درست دولت، توسط بعضی ها بد فهمیده شود و به دفاع ما از مصادیق، به ویژه مصادیق بارز انحراف تعبیر شود. ما که می دانیم فلانی دیر یا زود چپ می کند، و خودش هم نشان داده استعداد این وارونگی را دارد، پس چرا کاری کنیم که باز هم عده ای به ما انگ حمایت از او را بزنند؟! ما متاسفانه مجبوریم در پوشش خدمات دولت، با یک شیب بسیار ملایم، چیزی مثل شیب رسانه های اصلاح طلب حرکت کنیم. در جواب دوستم گفتم: این نوع از استدلال را اصلا قبول ندارم، اما خدا لعنت کند باعث و بانی اش را که دلسوزان واقعی سوم تیر ۸۴ و هواداران مخلص ۲۲ خرداد ۸۸ را مجبور کرده چنین تحلیل کنند امور را. این را هم گفتم که ما وظیفه داریم خدمات قوه مجریه را برجسته کنیم و نگذاریم کارهای خوب دولت، بایکوت شود. بایکوت خدمتی که به ملت می شود، و ساکت رد شدن از کنار اقدامات دولت مردان، به چند دلیل کار ناصوابی است: اول اینکه جریان انحرافی اتفاقا دوست دارد، با عدم پرداختن رسانه های ما به خدمات دولت، در قوه مجریه، حواشی را بر متن، غلبه دهد و خود را مسئله مهم تر کشور وانمود کند و با رفتار و گفتار غلط، دیگران را مجبور به واکنش کند. دوم اینکه ملاک راه ما را قطعا طعنه سرزنش کنندگان در فردای روزگار معین نمی کند. سوم اینکه شرط بستن روی سقوط آدم ها و بر همان مبنی تحلیل کردن و تصمیم گرفتن، به عبارتی خودکشی از ترس مرگ است. چهارم اینکه اگر ما کارهای خوب دولت را پوشش رسانه ای ندهیم، همین می شود که می بینیم، الان زبان سران دول سازندگی و اصلاحات، حتی پیش ابتکار مقدسی همچون سفرهای استانی هم دراز شده. آخری هم اینکه عقل حکم می کند تا آنجا که می شود نگه داریم یاران خودمان را. یعنی حتی المقدور تلاش مان متمرکز بر حفظ نیروها باشد، نه طرد نیروها. به اینجای سخن که رسیدم، دوستم همه این حرف ها را برگرداند طرف خودم به این مواخذه: تو که لالایی بلدی، چرا خوابت نمی برد؟! خود تو آخرین بار کی و کجا در نوشته هایت اشاره به خدمات قوه مجریه کرده ای؟! مکثی کردم و گفتم: نمی دانم! به هر حال فرق می کند وظیفه یک وبلاگ شخصی با رسالت یک سایت خبری، اما شاید هم حق با تو باشد، که گفت: پس سایت ما هم مثل وبلاگ تو! نزدیک اذان بود و دم افطار، بحث را عوض کردم!

فرهنگ/ آماری از رمضان

این آمار را که چند کلمه بعد خواهی خواند، خودم در آوردم؛ یعنی نه مال بانک مرکزی است و نه برای مرکز آمار. کار خودم است. درست فردای بعد از نیمه شعبان تا دیروز که اولین روز ماه مبارک بود، هر روز مطالب ۱۰ روزنامه را درباره ماه رمضان با دقت رصد کردم و به این آمار رسیدم. آماری که قصد ارائه اش را دارم، انتقاد من از هیچ چیز و هیچ کس نیست، بلکه فقط یک اطلاع رسانی صرف است. بر اساس این آمار، تا ۲ هفته قبل از آغاز ماه مبارک، حدود ۶۵ درصد مطالب جراید کثیرالانتشار در این بازه زمانی ۱۴ روزه، مربوط به “اقلام مصرفی مردم نظیر گوشت و مرغ و تخم مرغ و خرما و شیر”، و محل توزیع این اقلام و نحوه توزیع و… بود. یعنی ۶۵ درصد مطالب قبل از ماه صیام و روزه داری، دقیقا برمی گردد به مقوله خورد و خوراک و شکم!! اما ۱۶ درصد مطالب درباره چیزهایی در مایه های “جام رمضان”، “سانس سینماها در ماه رمضان”، “برگزاری بازی های لیگ بعد از افطار” و از این قبیل بود. بر اساس آماری که در تهیه اش دقت بسیار کردم، نزدیک ۱۰ درصد حجم مطالب به اخباری مثل “نمایشگاه قرآن” مربوط می شد و ۹ درصد هم درباره موضوعاتی از این دست که اساسا روزه چیست؟! فلسفه روزه چیست؟! فایده روزه چیست؟! پیشینه روزه در ادیان دیگر چیست؟! تکاملش در اسلام به چه شکلی بوده؟! و… در این آماری که دقیق بودم در تهیه اش، گمانم بد نباشد، بار دیگر مروری کنیم.  

روزنامه جوان/ ۱۲ مرداد ۱۳۹۰

این نوشته در یمین ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

یک دیدگاه

  1. قاصدک منتظر می‌گوید:

    سلام
    سیاست/قوه مجریه
    بزرگ جلوه دادن جریان انحرافی در مقابل خدمات دولت, کمک به دشمن است برای رسیدن به اهدافش. با این که قبول دارم رئیس جمهور درباره ی مشایی اشتباه می کند; ولی نباید کاری کنیم که بعضی زبان درازها, هر حرف و کار رئیس جمهور را حتی اگر درست هم باشد, ربط به جریان انحرافی بدهند. ما باید همچون دوستی دلسوز به هر نحوی (کلامی یا عملی) کمک کنیم برای رفع مشکل, نه بزرگ جلوه دادن ان; تازه بعضی ها طوری موضع گیری کرده اند که گویی تنها معضل کشور این جریان انحرافی است!

  2. قاصدک منتظر می‌گوید:

    فرهنگ/اماری از ماه رمضان
    این مقوله شکم مثل همون جریان انحرافی دولت می مونه که با پیچیدگی زیاد, بی هنر و بی خاصیته و مرکز درد و بلا! و جراید با اختصاص دادن بیش از حد مطالب به این قضیه پیش از ماه رمضان(بزرگ نمایی), معنویات این ماه مبارک را تحت الشعاع قرار می دهند!

  3. سلاله 9 دی می‌گوید:

    سیاست/ ما و قوه مجریه

    خدا لعنت کند باعث و بانی اش را…
    که دلسوزان واقعی را مجبور کرده چنین تحلیل کنند امور را.

    خدا لعنت کند باعث و بانی اش را…
    که دراز کرد زبان اغیار را جلوی یار

    خدا لعنت کند باعث و بانی اش را…

  4. ف. طباطبائی می‌گوید:

    خدا نابود کنه اونائی رو که کاری کردن ذهن مردم از خدمات دولت منحرف بشه.
    اونقدر حرفهای حاشیه ای زیاده که خدمتشون به چشم نمیاد.
    البته تقصر خودشونه. (کرم از خودِ درختِ)
    ولی خوبه که همه سعی کنن بیشتر به خدمات دولت توجه کنن.

  5. سلاله 9 دی می‌گوید:

    «ما وظیفه داریم خدمات قوه مجریه را برجسته کنیم و نگذاریم کارهای خوب دولت، بایکوت شود.»

    اول/ اینکه جریان انحرافی اتفاقا دوست دارد، با عدم پرداختن رسانه های ما به خدمات دولت، در قوه مجریه، حواشی را بر متن، غلبه دهد و خود را مسئله مهم تر کشور وانمود کند و با رفتار و گفتار غلط، دیگران را مجبور به واکنش کند.

    دوم/ اینکه ملاک راه ما را قطعا طعنه سرزنش کنندگان در فردای روزگار معین نمی کند.

    سوم/ اینکه شرط بستن روی سقوط آدم ها و بر همان مبنی تحلیل کردن و تصمیم گرفتن، به عبارتی خودکشی از ترس مرگ است.

    چهارم/ اینکه اگر ما کارهای خوب دولت را پوشش رسانه ای ندهیم، همین می شود که می بینیم، الان زبان سران دول سازندگی و اصلاحات، حتی پیش ابتکار مقدسی همچون سفرهای استانی هم دراز شده.

    آخری/ هم اینکه عقل حکم می کند تا آنجا که می شود نگه داریم یاران خودمان را. یعنی حتی المقدور تلاش مان متمرکز بر حفظ نیروها باشد، نه طرد نیروها.

    حقیقتا تحلیل جامعی بود و به این موضوع از زوایای مختلف پرداخته و توجه شده بود. سپاس.

  6. چشم انتظار می‌گوید:

    “داداش حسین بزرگوار”
    فکر می کنم شما رسالتت رو به عنوان یک صاحب وبلاگ شخصی، (البته به نظر ما جهانی)، در اطلاع رسانی خدمات دولت، یا حتی سایر قوا، بهتر از خیلی از همین سایت های دوست و برادر، که آینده سیاسی، اجتماعی یا کاری شان را، با محک حال و آینده می سنجند، انجام دادای. اگر انتقاد کردی به موقع و اگر دفاع کردی به جا بوده، و باز هم اگه طبق معمول نا راحت نمی شی، باید بگم علتش تشخیص درست شما از خط اصیل اصولگرایی و تمیز دادن راه از چاه است.

  7. خادم الشهدا می‌گوید:

    “معبودم! ملحقم کن به نور زیبا و مسرت بخش عزیزت تا شوم به تو عارف و از غیر تو منحرف”
    “[معبودم] چنانچه داخل آتش کنی مرا اعلام کنم به اهل آن که من دوستت دارم”

    فرازهایی از مناجات شعبانیه؛هرچند که گذشت.رمضان هم میگذرد…

  8. خادم الشهدا می‌گوید:

    برادر قدیانی! یک سوال:
    چرا وقتی “حسین قدیانی” رو تو گوگل سرچ میکنی ۹۰درصد وبلاگ ها وسایت ها مطالبی ضد شما ونوشته هاتون رو منتشر کردند؟ چرا این همه انتقاد؟ چرا این همه جبهه گیری مقابل متن هاتون؟ چرا یک وبلاگ به ظاهر ارزشی همچین تیتری میزنه”حسین قدیانی ومجموع دروغها”؟ من اصلا این حرف ها تو کتم نمیره، ولی بیزحمت خودتود منی رو که تازه با شما و وبلاگتون آشنا شدم روشن کنید.

  9. سیداحمد می‌گوید:

    سیاست؛
    حق با شماست، بعضی ها لذت می برند از نادیده گرفتنِ خدمات دولت!

  10. سیداحمد می‌گوید:

    فرهنگ؛

    آمارتان قابل تامل است!
    برای شناخت و درک این ماه مبارک، تلاش مضاعفی نیاز است.

    خدا را شکر ما قشر روحانی و طلبه را در کشورمان داریم که فعالیت خوبی در این یک ماه دارند.
    به رسانه هائی چون روزنامه و مجله و تلوزیون نمی شود امید داشت!!!

  11. خادم الشهدا می‌گوید:

    ای بابا! سید احمد عزیز لا اقل شما جواب منو بدین. خوندن این مطالب ممکنه هر کسی رو به شک بندازه، اما نه منو. من به صداقت این قطعه و نوشته هاش ایمان دارم اما…
    نمیدونم یه چیزی به من بگید که از این دودلی خلاص شم.

  12. منتظر آدینه می‌گوید:

    بسم الله

    این روزها که می گذرد بیشتر یاد امیر المومنین می افتم. چقدر سخت است وفاداری به حق و سخت تر از آن پایبندی به عدالت و انصاف…
    راست گفتید؛ نهج البلاغه میانمان مهجور است. شاید اگر همه می خواندیم، تآمل می کردیم و به کار می بردیم، در برابر دوست و دشمن به چاه افراط و تفریط نمی افتادیم.

    یا علی…

  13. سیداحمد می‌گوید:

    جناب خادم الشهدا!

    چه جوابی می خواهید؟!
    از آن جائی که انتقاد کردن اخیرا مد شده است، بعضی ها جو گیر شده اند.

    “حسین قدیانی” همینی است که می بینید، کتاب هایش و مقاله هایش در مهمترین روزنامه های کشور را بخوانید تا کاملا با او آشنا شوید.

  14. "دیوونه داداشی" می‌گوید:

    سلام بر حسین*

  15. چشم انتظار می‌گوید:

    تقدیم به همه ی ستاره های ضیوف الرحمن:
    گوش کنید
    صفا کنید
    دعا کنید
    التماس دعا
    http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=73065&musicID=70565

  16. خادم الشهدا می‌گوید:

    بخدا شرمنده ام! فقط میخواستم مطمئن شم که این مزخرفات حقیقت نداره.
    خودتونم یه سر به این سایتا بزنید به من حق میدین که شک کنم.
    ولی دیگه در کل، ایشالا همه باهم غصه های سید علی و ستاره هاشو پرپر کنیم.

  17. میلاد پسندیده می‌گوید:

    از دیروز تا به الآن دو سه بار کامنت نوشتم ولی پنجره مرورگر بسته شد! می خواستم بنویسم:

    هر دو قسمت را گل گفتی… البته وظیفه دولت خدمت است و اینکه خدمت رسانی کند، آنقدر تعجب ندارد که منعکس شود… این انحراف و تعلل است که تعجب برانگیز است و همین تعجب هم انعکاس گسترده پیدا کرده.

    خدا کنه این دفعه ارسال بشه!

  18. م.طاهری می‌گوید:

    حقیقتاً بی انصافی است این نادیده گرفتن ها
    یه جورایی عده زیادی از ما مبتلا شدیم به این تجزیه تحلیل ها

  19. چشم انتظار می‌گوید:

    دل دادگان صوت زیبا و نوای ملکوتی حضرت ماه، در ماه مبارک:

    http://www.aviny.com/Voice/quran/agha-01.aspx

  20. حی علی الجهاد می‌گوید:

    چه استدلالی کرده این دوست شما!

    ما همیشه وظیفه داریم حق را بگوییم و از آن دفاع کنیم …

    بگذریم از این‌که ما هم حق مطلب را ادا نکرده‌ایم!

  21. میلاد می‌گوید:

    بخواندی و قضاوت کنید کدام صحیح تر است ؟
    روزه یا روضه ؟؟؟
    http://milhal.blogfa.com/post-258.aspx

  22. مهاجر می‌گوید:

    به نام حضرت دوست
    به رسم ادب سلام
    نیومدم اینجا که نظره ناقص خودم رو درباره مطالب دل نشین و گاه دلبرتون بر روی قطعه ای از قطعه۲۶حک کنم
    دیروز یکی از دوستام به مناسبت تولدم یه کتاب بهم داد یه کتاب با جلد قرمز و یه شمع روش و یک نوشته:۹/۱۰/۸۸یانه ده
    کتاب رو که باز کردم یه برگه افتاد بیرون
    توش بعد از سلام و تبریک تولد نوشته بود:ارزش بودنت را از حسین قدیانی می خواهم که در قالب طنز و با قلم دلنشین خودتقدیمت کند.این برادر بزرگوار خود می تواند الگویی برای نسل ما باشدکه بعضا خون دل می خوریم
    حسین خود فرزند شهید است و بادیدن ناملایمات زندگی کمر خم نکرده است.
    حالا من از تا صفحه۹۰ اون کتاب رو بی تابانه خوندم
    تا صبح نخوابیدم و درباره ارزش بودنم فکر کردم
    و حالا از شما می خوام که با زبان خودتون بگین ارزش بودن یه دختر ۱۴ساله توی این زمونه چیه؟یابهتر بگم چطور میشه با ۱۴سال سن برای مبارزه با جنگ نرم یاسرد یا هر اسم دیگه ای که داره تلاش کرد ؟
    بابت نوشته های دلنشینتون ممنون
    یاعلی!

  23. علی می‌گوید:

    ناز نفست داش حسین
    از این سیاست زشت بعضی از رسانه ها حالم به هم می خوره. سیاستی که برخاسته از خودخواهی و عدم توجه به خدا و راهگشایی اونه…
    واقعا دارن خیانت می کنن

  24. صبا می‌گوید:

    “مهاجر”
    تولدتون مبارک. به جمع ستاره های قطعه ۲۶ خوش آمدید. امیدوارم همواره در آسمان ایران اسلامی برای حضرت ماه ستاره باشید.
    برای این که بتوانیم در هر جنگ بیرونی؛ چه نرم و چه سرد، پیروز مبارزه کنیم باید همواره از جنگ درونی که با هوای نفس و همینطور شیطان داریم غافل نشیم. انسان مستجمع هستی است. پس برای اینکه فتنه های بیرون را بشناسی نزدیکترین راه اینه که ریزه کاری های وجود خودت و نقطه های تسلط شیطان به آدمی را بشناسی.

    حاج حسین! ان شاءالله که دخالت نشده. خب گفتم ۱۴سالشه دلش کوچیکه وگرنه قصد جسارت نداشتم.

  25. چشم انتظار می‌گوید:

    آفرین “صبای بزرگوار” از مهمان نوازی. حواستون به همه جا هست.
    منم از “داداش حسین” عذر می خوام که دخالت کردم، آخه وقتی نیستی ما هم با تبانی با “سید احمد جان” دست به قلم می شیم. (زودتر بیا داداش)

  26. احساس می‌گوید:

    تولد تولد تولدت مبارک
    مبارک مبارک تولدت مبارک
    خوش آمدی “مهاجر”
    عجب اسمی هم انتخاب کردی!
    مهاجر جان!هجرت از کجا به کجا داری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  27. سید.... می‌گوید:

  28. مهاجر می‌گوید:

    سلام ممنون از این همه مهمون نوازیتون
    واقعا به وجد اومدم!!!
    صبا خانم واقعا از راهنمایی تون تشکر میکنم!
    وسخنم با احساس:ما انسان ها همیشه درحال هجرتیم گاه از روشنی به تیرگی و گاه از تیرگی به نور .گاه از روشنی به افقی پر نور تر و یااز تیرگی به سمت تاریکی محض !
    خوشا آنان که چون حضرت ماه خلوت نشین کوی دلبرند!
    حق یارتان!
    یاعلی!

  29. اعتدال می‌گوید:

    به معنای حقیقی خودسر هستی و از رانت استفاده می کنی ایا تو مثل علی ساده زیست هستی ماهی چقدر حقوق میگیری به خیال خودت باش که تمام جوانان برای نوشته تو صف کشیده اند بس کنید این جنگ زر گری را ما رهبری را دوست داریم نه شمارا به خدا قسم اگر خودتان را به رهبری بچسبانید به قران به رهبری جفا کرده اید اگر راست میگویی نظر مارا نشان بده نه این نظرهای تملق گویانه را

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.